Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Therapeutische elastische kousen & hulpmiddelen

Therapeutische elastische kousen in het basispakket
De elastische kousen zitten in het basispakket en worden bij de juiste medische indicatie vergoedt. Houdt u wel rekening met uw eigen risico. Wanneer u deze nog niet heeft voldaan, zal de zorgverzekeraar dit met u verrekenen. Wij hebben contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Hierdoor kunnen wij rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren. Wanneer u de verwijzing van uw arts en het kaartje van u zorgverzekeraar meeneemt, hoeft u verder niets meer te doen.

Wij zijn door de 'Stichting Erkenningsregeling voor Leveranciers van Medische Hulpmiddelen' erkend. Dit houdt in dat er voldaan wordt aan strenge leveringseisen en klachtenprocedures. Informatie over onderhoud, levensduur en vervolgverstrekking worden u bij het aanmeten en/of afleveren verstrekt. Aanmeten en afleveren geschiedt uitsluitend op afspraak. Een afspraak kan binnen 3 werkdagen gerealiseerd worden. Als u niet in staat bent naar ons toe te komen, worden de kousen bij u thuis aangemeten.

Sommige aan en uittrekhulpen zijn opgenomen in het basispakket, of kunnen aangevraagd worden. Dit is per zorgverzekeraar verschillend. Uw bandagist kan u vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Onderhoud van uw therapeutische elastische kousen:
Het is belangrijk dat de kousen minimaal 2 keer in de week gewassen worden. Kousen slijten niet van het wassen, maar juist door het niet wassen. Huid talg en transpiratie tasten de kous aan waardoor de elasticiteit verloren zal gaan. De bandagist zal u uitleggen hoe u het beste uw kousen kunt onderhouden. Daarnaast wordt een wasvoorschrift meegeleverd. Sommige kousen moeten op de hand gewassen worden. Na het wassen goed uitspoelen en vervolgens de kousen in een handdoek rollen tot het overtollige water er uit is. Nooit wringen, hierdoor kunnen de elastische draden in de kous knappen. Vervolgens de kous aan de lucht laten drogen. Dus niet in de zon, op de verwarming of ander warmtebronnen.

Tegenwoordig kunnen steeds meer elastische kousen in de wasmachine gewassen worden, maar het is verstandig hier altijd navraag over te doen. 
Uiteraard krijgt u met uw kousen ook een wasvoorschrift meegeleverd.

Zalf, benzine en ander vette substanties, tasten de elasticiteit van de kous aan. Het is verstandig om de zalf of bodylotion te gebruiken 's avonds voor het naar bed gaan. Wij leveren ook gel die wel voor het aantrekken van de kous gebruikt mag worden.

Steunkousen aan- en uittrekken

Algemene informatie

Artikelen

Leverbaar zijn onder andere de volgende merken:
• Bauerfeind
• Medi
• Varitex
• Jobst
• Juzo
• Varodem
Zowel maatwerk als confectie is mogelijk. De levertijd is 10 tot 14 werkdagen.

Garantie

Eén maand na levering op de pasvorm bij normaal gebruik. Bij klachten kunt u zich zo snel mogelijk melden bij uw leverancier. Uw klacht wordt altijd in behandeling genomen en in alle redelijkheid opgelost. Bij uw leverancier kunt u ook terecht voor speciale aantrekhulpen, zoals:

-Eureka aan 
-Doff n' Donner
-Magnide
-Easyslide
-Steve
-Easy- off
-Butler on/off

Voor nadere informatie over patiëntenverenigingen kunt u terecht bij uw leverancier.

Wasvoorschrift

Het blijft het allerbeste dat de kousen met de hand worden uitgewassen. Gebruik hierbij een zacht vloeibaar wasmiddel. Geen waspoeder! U spoelt de kousen goed uit, zodat er geen zeepresten in de kousen achterblijven. Knijp de kous wat uit, rol hem in een handdoek, zodat de kous bijna droog is en de volgende dag weer gedragen kan worden. Kousen mogen nooitin de centrifuge, droogtrommel, in de zon of op de verwarming gedroogd.

Aantrekken

Bij het aantrekken wordt geadviseerd uw aantrekhulp altijd te gebruiken om laddervorming, gaten en andere slijtageplekken te voorkomen. Tevens adviseren wij bij rondbreikousen tijdens het aantrekken, rubberhandschoenen te gebruiken.

Aanmeet adressen

Geldermalsen  

Multifunctioneel Centrum ‘de Pluk’
Rijksstraatweg 64,
Geldermalsen

Gorinchem

Gebouw de Kromme Akkers
Anna Blamanstraat 21,
Gorinchem

Hellevoetsluis

Huisartsenpraktijk het Anker
Martin Luther Kinglaan 1,
Hellevoetsluis

Leerdam

Gezondheidscentrum M3
Quirinus de Palmelaan 110,
Leerdam

Sommelsdijk 

Huisartsenpraktijk B-Hoed
Antoon Coolenstraat 104, Sommelsdijk

 Strijen 

Medisch centrum fysiotherapie
Molenstraat 17,
Strijen

Nieuwkoop

Gezondheidscentrum de Vijver
Vijverhof 23,
Nieuwkoop

Numansdorp

Fysiotherapiepraktijk Potappel 
Groeneweg 15,
Numansdorp

 Vianen  

Hof v. Batenstein 1,
Vianen

 Vlaardingen 

Salon Agnes
Winkelhoeve 6,
Vlaardingen

Vragen of een afspraak maken?
Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Hensens Hulpmiddelen, Zorgwinkel Oostvoorne is leverancier van Medi
Openingstijden zorgwinkel

Maandag:       10.00 - 17.00 uur
Di. t/m Do:      op afspraak
Vrijdag:            10.00 - 17.00 uur
Zaterdag:        10.00 - 13.00 uur
Zondag:           gesloten

Contact

Zorgwinkel Oostvoorne
Mildenburglaan 14a, 3233 AS Oostvoorne            
Tel: 0181 48 07 11
Info@zorgwinkeloostvoorne.nl

Hensens Hulpmiddelen
Postbus 351, 3233 ZH Oostvoorne

© 2021 Zorgwinkel Oostvoorne - Hensens Hulpmiddelen | Realisatie en ontwerp door Janine Ontwerpt